donderdag 19 maart 2015

Vloerlampen; voor iedereen een must-have!

Uiteraard is dé eis voor een vloerlamp dat hij op de vloer staat. Dus een voet heeft en daarbij hoog genoeg is om vanaf de grond te gebruiken. Maar dan zijn we er nog niet, er zijn diverse vloerlampen te vinden. Uiteraard heb je de verschillende stijlen, klassiek, modern, industrieel, design en landelijk. Daarbij zijn er ook nog eens verschillende vormen en types vloerlampen.
Stijlen vloerlampen: Bij klassieke vloerlampen moet je denken aan lampen in de kleuren brons, koper, messing en dergelijke. Deze lampen worden door hun kleur al snel klassiek genoemd. De lampen zijn goed te combineren met wat klassiekere interieurs. Veel oudere generaties kopen deze lampen omdat ze goed bij de rest van hun interieur passen. Denk hierbij aan houten tafels, donkere leren banken.
Moderne vloerlampen zijn vaak uitgevoerd in blank metaal of in hippe kleuren om zo een lekker fris en modern uiterlijk te hebben. Bij deze lampen wordt relatief vaak gebruik gemaakt van vierkante vormen in plaats van ronde vormen. Ook gebruik van leds is geen uitzondering. De lampen worden veel in moderne interieurs geplaatst, met veel kleuren of juist gebruik van alleen zwart, wit en grijs.

Industriële vloerlampen zijn vaak grover dan de andere soorten lampen. Denk hierbij aan grote vleugelmoeren, robuuste voeten en oversized kappen. De lampen zien eruit als ze zo uit een oude fabriek getrokken zijn. Hierdoor geven ze een lekkere stoere uitstraling aan je interieur. De lampen worden meestal gemaakt van blanke metalen (met of zonder roestig effect er overheen).
Design vloerlampen zijn extra moderne lampen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van bijzondere vormen en kleuren. Daardoor zijn de lampen misschien wat minder toegankelijk met een gemiddeld interieur. Maar wanneer je een erg strak interieur hebt, kan een designvloerlamp juist datgene zijn wat je interieur helemaal afmaakt. Een lekker strakke ledbalk op een voet, om die donkere hoek van je kamer eens stevig in de schijnwerper te zetten. Uitstekend te combineren met één of meerdere wandlampen! Nieuwsgierig naar deze wandlampen? In mijn artikel over wandlampen vertel ik alles wat je moet weten over jouw keuze voor de wandlampen!


Landelijke vloerlampen zijn eigenlijk eenvariant op industriële vloerlampen. Ze zijn vaak van dezelfde soort materialen gemaakt, maar wat ingetogener dan industrielampen. Ze worden veelal gebruikt in grote landhuizen of verbouwde boerderijen. Hierdoor blijft het ‘oorspronkelijke sfeertje’ wel in stand, maar heeft het interieur toch een lekker hip tintje.
Soorten vloerlampen: De meest verkochte vloerlampen zijn combinatielampen. Denk hierbij aan de combinatie van een uplight (een schotel bovenop met sterke halogeenlamp) en een verstelbare leesarm. Hierdoor verlicht de lamp de kamer in zijn geheel, maar ook nog goed gebruikt kan worden als leeslamp. 
Maar ook een simpele richtbare spot is een goede optie, hierdoor kun je zelf bepalen welke plek in je kamer goed verlicht is, zonder dat je de hele lamp moet verplaatsen om even die ene hoek goed verlicht te hebben.

De leukste optie tegenwoordig is een booglamp. Een booglamp bestaat uit een grote en zware voet, met een soort boog eraan. Aan het einde van de boog hangt een leuke lampenkap. Deze fungeert dan als hanglamp, zonder dat er gaten in het plafond geboord moeten worden, ideaal dus voor in die ene hoek met dat gipsplaten plafond! Ook interesse in hanglampen? Lees dan het artikel over alle soorten hanglampen, van modern tot klassiek, van design tot industrieel!

6 opmerkingen:


 1. Waarom ik koos vloerlamp want het komt in vele vormen en stijlen. Lampen moeten passen bij de stijl van uw kamer en de bestaande meubels. Een Victoriaanse vloerlamp zal misstaan naast minimalistische en moderne inrichting. Kies een ovale of rechthoekige lampenkap passen naadloos tegen de muur en ruimte te besparen.
  Moderne design vloerlamp Nederland

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij zijn recent verhuisd hebben en voor ons nieuwe huis een lichtplan laten maken. Hier zijn wij heel gelukkig mee omdat wij niet aan bepaalde soorten verlichting hadden gedacht.

  Het bestaat uit verschillende soorten verlichting zoals grondlampen en dimbare led spots.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij zijn recent verhuisd hebben en voor ons nieuwe huis een lichtplan laten maken. Hier zijn wij heel gelukkig mee omdat wij niet aan bepaalde soorten verlichting hadden gedacht.

  Het bestaat uit verschillende soorten verlichting zoals grondlampen en dimbare led spots.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. At present we can see that lots of establishments are crowding the cities and urban fields. Buildings such as commercial ones where we purchase what we want like our clothing, cosmetics, household needs, entertainment and leisure needs and the like.. Industrial properties are buildings or plants where what we demand and what we desire is being made or being acquired.For an industrial office space to operate, we need materials, employers and ideal office things. These office items may include office desks, exhaust, air con, dividers, jot board and industriele vloerlamp (Industrial floor lamp)
  To know about various types of attractive industriele vloerlamp, you must visit this site Visit Our Site

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Great information provided. I appreciate your work. I like the way you write. Awesome, keep it up.

  Gloeidraad Led

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De op de foto aangegeven vloerlampen vinden wij best mooi, maar we kunnen niet vinden waar ze te koop zijn. Is er iemand die weet waar deze vloerlampen te koop zijn?

  BeantwoordenVerwijderen