donderdag 20 augustus 2015

Buitenverlichting

Buitenverlichting is verkrijgbaar in werkelijk alle soorten en maten. Het aanbod is groot en hierdoor zit er altijd wel iets tussen dat past binnen uw interieur. U heeft natuurlijk een bepaalde stijl in uw achtertuin. Het is belangrijk dat uw verlichting hierop aansluit. Als u op zoek gaat naar nieuwe verlichting, dan is het eerst slim om te bepalen welk soort u op dit moment zoekt. Wilt u bijvoorbeeld sfeervolle verlichting of toch liever heldere verlichting?

LED buitenverlichting.

Eén van de populairste soorten verlichting van dit moment is LED verlichting. Het aanbod hierin wordt steeds groter en steeds meer woningeigenaren kiezen voor deze zuinige verlichting. Vooral als verlichting langdurig en regelmatig brand kunt u veel geld besparen door te kiezen voor LED. Het enige nadeel is dat de aanschafprijs vaak iets hoger ligt, maar u verdient dit terug dankzij de voordelige stroomkosten. Daarnaast is de lichtopbrengst veel hoger, waardoor u minder lampen in uw tuin nodig heeft.

Buitenlampen met sensor.

Buitenlampen zijn niet alleen sfeervol, maar kunnen ook het risico op inbraken verlagen. Door lampen met een sensor te plaatsen wordt er direct een spotlight geplaatst op een potentiële inbreker. Bij iedere beweging gaat de lamp automatisch aan en de meeste inbrekers denken nog wel een keer na voordat ze hier inbreken. Ze zijn tenslotte direct zichtbaar voor buren die toevallig naar buiten kijken als het licht aangaat. Het is mogelijk om een lamp met ingebouwde sensor te kopen of met een losse sensor. U kunt zo zelfs op bestaande buitenlampen een sensor plaatsen.

Klassiek of modern?

Buitenverlichting is er echt in alle soorten en maten en dus ook in klassieke en moderne vormen. Bij klassieke verlichting kunt u bijvoorbeeld denken aan een lantaarnpaaltje in de tuin. Terwijl bij moderne buitenlampen u veel strakke lijnen ziet. Vaak is deze verlichting ook voorzien van LED, waardoor de uitstraling direct anders is dan bij een klassieke staande lamp.

Spots

Net als in huis is het ook buitenshuis mogelijk om spots te plaatsen. Bijvoorbeeld als u iets wilt uitlichten. U kunt eventueel spots laten inbouwen in uw oprit. Het is dan wel belangrijk dat de spots het gewicht van uw auto kan dragen. Daarnaast dienen de spots waterdicht te zijn als u ze buiten wilt plaatsen. Wandspots kunnen uitermate sfeervol zijn en worden vaak tegen de garagemuur aan geplaatst. Uiteraard kunt u ze ook bij de voordeur plaatsen, zodat u een lichtje heeft bij het omdraaien van de sleutel.

Opzoek naar inspiratie voor bijvoorbeeld hanglampen? Lees dan eens verder op mijn blog! Allerlei leuke artikeltjes over verlichting. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten