maandag 7 december 2015

Klassieke hanglampen bieden sfeer en gemak

Een beetje extra licht in de kamer is altijd prettig. Voornamelijk in de donkere dagen is er meer vraag naar verlichting. We zien hierbij vooral de moderne varianten terug. Niet zo gek want het design is hierbij tot in de puntjes uitgewerkt en dat is best mooi! Echter wanneer je op zoek bent naar warmte en sfeer kan dit tegenzitten. In dat geval is de klassieke hanglamp een hele goede vervanger. De materialen, kleuren en vorm zorgen automatisch voor een stukje warme in de woning. Hoe jij dit kunt krijgen en wat je er allemaal mee kunt zullen we natuurlijk allemaal vertellen!

Herken jij de klassieke lamp?
Een klassieke hanglamp vindt je al snel terug wanneer het gewenst is. Ze zijn namelijk erg herkenbaar! Kijk voor deze variant vooral naar een sierlijk armatuur. Want iedere klassieke hanglamp bezit hierover. De armaturen zijn voornamelijk van bronskleurig staal gemaakt. Hierdoor zijn ze onderscheidend van iedere andere hanglamp die je zult vinden. Door deze bronskleuring krijgt de lamp een antieke uitstraling en dat geeft natuurlijk meteen de warmte waarnaar we op zoek zijn. In sommige gevallen kan de bronzen kleur achterwege gelaten worden. In dat geval zien we vaan crèmekleurige glaswerk terug. Dit wordt verwerkt als glazen kap op de hanglamp. Houd je echter helemaal niet van glaswerk maar zie je liever een stoffen lampenkap? Dan is dat ook geen probleem! Het staat immers fantastisch op deze armaturen.

Voordelen van klassieke lampen
Het zal nog niet meteen opvallen maar klassieke hanglampen hebben behoorlijk wat voordelen! Denk bijvoorbeeld aan de warme sfeer die het in je woning geeft. Enkel het ophalen van deze lamp zorgt er direct voor dat de uitstraling van jouw kamer veranderd. Dit komt voornamelijk door de stoffen of glazen kap die hiervoor wordt toegepast. Het tweede voordeel is erg prettig. Want veel onderhoud en schoonmaakwerk is niet nodig. Bespaar die uurtjes waarin je anders moest schoonmaken! Een glazen kap is namelijk heel eenvoudig schoon te maken met een vochtige doek. Op die manier zijn die stofdeeltjes binnen een korte tijd verwijderd. Met een stoffen kap is dat wel een ander verhaal. Daar kan niet zomaar een natte doek over gehaald worden. Een borsteltje is echter wel mogelijk. Hierdoor kan de stof er vanaf worden gehaald. Het frame is net zo eenvoudig schoon te maken als met de glazen kap. Wanneer je dit dus een keer in de paar weken doet blijft die klassieke hanglamp heel lang mooi. Het laatste voordeel wat ook zeker de aandacht verdiend gaat over de afwisseling die hierin mogelijk is. Want wie wilt nou 10 jaar lang met dezelfde lamp in de kamer zitten! Met de prijs die daar vandaag de dag voor wordt gevraagd is dat helemaal niet eens nodig. Zeker bij een klassieke hanglamp! Want het vervangen van een lampenkap of de glazen het uiterlijk van de lamp geheel veranderen. Op die manier kan je ook met de mode meegaan maar hou je toch de warme sfeer die deze lamp bezit. Het is overigens geen enkel probleem om hier een passende vervanging voor te vinden. Veelal kunnen de lampenglazen los gekocht worden en zijn binnen een paar minuten gemonteerd. Dus mocht er ooit een glaasje breken of de lampenkap vies worden, kijk dan gewoon verder naar een vervanging. Want de lamp zelf kan nog heel lang meegaan.

Gebruiksmogelijkheden van de klassieke hanglamp
De hanglamp is een heel eenvoudig model. De mogelijkheden die je hiermee hebt zijn dan ook uitgebreid! Allereerst zien we hem vaak terug boven de eetkamertafel. Echter is dit niet altijd meer de enige plaats. Want ook in de slaapkamer of de woonkamer komt hij steeds vaker voor. Wat je dus ook doet met de klassieke hanglamp, hij komt overal tot zijn recht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten