dinsdag 4 juli 2017

Eten in sfeer

Thuis is waar je helemaal jezelf kunt zijn en waar je het gevoel hebt dat je er thuishoort. Een sfeervolle inrichting geeft warmte en uitstraling aan een woning en zorgt ervoor dat je graag thuis bent. Sfeervol dineren hoort daar ook bij. Met de juiste verlichting en aankleding van je eettafel zorgt dat voor de ultieme sfeerbepaling.

Gezellig eten doe je met de juiste verlichting


Als het licht te fel is kan dat voor een ongezellige sfeer zorgen. Te weinig licht kan ook storend zijn. Je wilt elkaar wel goed kunnen zien en kijken wat er op je bord ligt. De vorm en het materiaal van een lamp bepaald de hoeveelheid licht die vrijkomt. Er is op het gebied van lampen een enorme keuze en het hangt van persoonlijke smaak af welk voorkeur lamp je uitkiest. Voor elke woonstijl is er de juiste bijpassende lamp voor boven de eettafel. Denk bij een grote ruimte aan grote hanglampen. Bij een ronde tafel staan meerdere hanglampjes, op verschillende hoogtes weer mooi. De kleur of stijl van de lamp kun je makkelijk afstemmen op je interieur. Met dimlicht kun je de lamp(en) tijdens het eten iets dimmen, en als er huiswerk gemaakt moet worden kunnen de lampen weer wat hoger worden gesteld.

Aankleding van een sfeervolle eettafel


Aan tafel eten is niet alleen gezellig, het zorgt er voor dat iedereen op dezelfde tijd bij elkaar is. Je praat met elkaar hoe de dag was en er worden verhalen verteld. Een mooi gedekte tafel zet mensen eraan toe om langer na te tafelen. Met een tafelkleed en mooie kaarsen is de eerste stap al gezet. Let er wel op dat de kaarsen veilig en uit de buurt van kinderen zijn. Hou je liever van tafellopers of placemats, kies dan voor een neutrale of kleurrijke stijl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten