woensdag 22 oktober 2014

Inspiratie voor wandlampen

Na mijn vorige blog over hanglampen, ga ik het nu hebben over wandlampen. Dus bent u opzoek naar een wandlamp voor uw interieur? In dit artikeltje zal ik enkele voorbeeld wandlampen bespreken en daarover mijn mening geven. Zo zal ik de mogelijkheden van de lamp bespreken en hoe deze zijn toe te passen in uw interieur.
Om te beginnen laat ik u hier een klassieke wandlamp zien. Deze wandlamp is klassiek vanwege het donkere, bronzen ontwerp.


 Deze wandlamp bestaat uit verschillende stalen staven wat het toch een uniek design geeft. Erg mooi is dat door dit design het lichteffect tussen de openingen doorschijnt. In het algemeen schijnt de lamp omhoog, maar hierdoor dus ook lichtelijk door de openingen heen.
Als u zoekt naar een wandlamp om echt de kamer op te lichten, dan is deze lamp niet geschikt. Dit is namelijk een echte sfeerlamp met een warm geel licht. Deze warme gele kleur van het licht stimuleert desfeer binnenshuis aanzienlijk.
Zoals op de afbeelding te zien is deze lamp het beste te combineren met een soortgelijke kleur muur. Dit geeft een effect dat de lamp haast in de muur is gebouwd.


Houdt u niet van klassiek ontworpen wandverlichting? Moderne wandlampen zijn voorzienvan een strak design in tegenstelling tot klassieke wandlampen. Met strakke lijnen en rechte hoeken zijn moderne wandlampen een mooie toevoeging aan uw modern interieur. Wel hebben moderne wandlampen vaak een wit licht, ook dit kan dienen als sfeerlicht maar creƫert minder sfeer dan een warm geel licht wat vaak terug te zien is in een klassieke wandlamp.

De bovenstaande afbeelding is een voorbeeld van een moderne wandlamp. Zoals u ziet heeft deze lamp rechte en strakke lijnen wat al gauw een moderne uitstraling oplevert. Het licht komt uit beide kanten en is wit van kleur. Dit witte licht in een modern interieur accentueert de moderne uitstraling van uw interieur. Dit komt omdat een modern interieur vaak van nature al licht in kleur is, en het witte licht benadrukt dit.

Wilt u iets unieks toevoegen aan het interieur? Dan kan dit ook door middel van aparte, grappige wandlampen te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat het interieur iets leuks krijgt en niet volledig in de moderne stijl blijft.


Deze wandlamp laat het zo lijken dat de muur zo kan worden afgescheurd. Dit voegt net even iets onderscheidends toe aan uw interieur. Deze wandlamp voegt daarnaast ook iets mysterieus aan je kamer toe. Doordat het lijkt op een doorgang wordt u al als onbekende al snel nieuwsgierig wat erachter zit.

Kort samengevat, een artikel om simpelweg enige inspiratie op te doen indien u opzoek bent naar een wandlamp. Denk bij de aankoop aan het interieur dat u bezit, dus of het modern/klassiek is. De wandlamp dient namelijk wel te worden afgestemd op uw interieur. Wanneer dit niet gebeurt dan riskeert u de kans dat de wandlamp uw interieur overhoop gooit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten