dinsdag 14 oktober 2014

Soorten hanglampen; welke kiest u?

Bent u opzoek naar een hanglamp maar weet u niet welke te kiezen? Dat is lastig. Met de opkomende donkere periode is het wel handig een aangename, sfeervolle maar zeker ook functionele hanglamp in huis te hebben. In dit artikel zal ik de vier meest voorkomende categorieën hanglampen omschrijven. Deze zal ik voorzien van ieder een advies met betrekking tot de bijbehorende interieurs.


Industrieel

Industriële hanglampen zijn een grote trend op dit moment. Deze categorie hanglampen zijn gebaseerd op de vroegere industriële sfeer. Denk aan de uitstraling van bedrijven afkomstig uit de industriële revolutie. De industriële hanglamp wordt dan ook vaak uitgevoerd in een zilver/donker kleurig design. Ook al worden ze industrieel genoemd, toch zijn het geen echte ouderwetse hanglampen vanwege de strakke elementen in de designs.

Welk interieur past een industriële hanglamp het best? Deze soort hanglampen passen uitstekend in
een modern interieur met strak ontworpen meubelstukken. Houdt hierbij wel rekening met de kleur van de hanglamp. Ik raad u aan de kleur van de hanglamp af te stemmen op een bepaalde kleur in uw interieur.


Design

Design hanglampen staan bekend om de unieke ontwerpen. Deze hanglampen komen relatief overeen met moderne hanglampen. Echter zijn design hanglampen onderscheidend op gebied van de aparte en unieke en dus ook moderne designs. Dus ben je fan van unieke elementen in je interieur? Dan zijn design hanglampen aan te raden!

Het interieur waarin deze hanglampen het best passen is een modern interieur. Dit interieur kan enigszins afwijken van het stereotype modern interieur met alleen maar strakke elementen. Je kan hierin afwijken door bijvoorbeeld enkele unieke meubelstukken toe te voegen. Hierdoor voegt de lamp zich nog beter in het interieur!


Klassiek

Klassieke hanglampen bestaan uit elegante en stijlvolle ontwerpen die voornamelijk gepaard gaan met een bronskleurig design. Deze hanglampen worden gebruikt om een gezellige en knusse sfeer te creëren binnenshuis. Door de warme bronskleur van deze klassieke hanglampen krijg je al snel een gezellig en aangenaam gevoel wanneer je in een klassiek interieur loopt.

Deze klassieke hanglampen horen bij ook een klassiek interieur. Daarnaast raad ik aan als je een klassieke hanglamp wilt combineren met een modern interieur je rekening moet houden met de kleur. Zo is het beter als de kleur van de lamp regelmatig terugkomt in de kleur van je interieur. Wanneer dit niet gebeurt geeft het je interieur een negatief en rommelig effect. Zo zijn klassieke hanglampen echt iets waarvan je moet houden en begeven zich vaak in de interieurs van de wat oudere personen. Kortom, klassieke hanglampen geeft je interieur een aangename sfeer, ze stralen klasse uit en geeft je interieur een stijlvol design.


Modern

Moderne hanglampen zijn de meest gewilde lampen van dit moment. Je ziet bij een groot deel van de huishoudens van vandaag strak ontworpen interieurs. Moderne hanglampen zijn lampen die hierop aansluiten. Het zijn dus lampen met ook strakke designs vaak uitgevoerd in een zilverkleur. Vaak worden deze lampen gebruikt om bij een modern interieur de puntjes op de i te zetten.

De moderne hanglampen geeft je interieur een modern tintje. Doordat ze vaak worden ingezet in een al modern interieur vallen ze niet erg op. Het is niet verboden om bij een klassiek interieur een moderne hanglamp te plaatsen. Er dient wel zorgvuldig te worden nagedacht over de juiste moderne hanglamp. Het is mooier wanneer de verschillende kleuren binnen je interieur overeenkomen met de kleur van je hanglamp. Zo is het aanschaffen van de juiste hanglamp minder eenvoudig dan je denkt!


1 opmerking:


  1. U kunt een vloer lamp die is een stuk, in welk geval je grootste zorg is dat het niet aantasten of uit te gaan van stijl te kiezen. Overkoepelende staande lampen zijn een goede compromis. Ze zijn dramatisch en mooi en geven warm en diffuus licht en perfect in elk corner.I ben ook als Arching staande lampen voor mijn huis of kantoor. u kunt industriële vloerlamp genaamd. krijgen industriële moderne lamp voor uw huis of kantoor atIndustriële vloerlamp Nederland

    BeantwoordenVerwijderen